v Mat (Let Free Fantasy Flow)


En grønn start

 • Skrevet 20.01.2015
 • Klokken 15:47

De siste dagene har jeg prøvd å ha en fargerik start og denne smoothien ble frokost både i går og i dag. 

1 håndfull spinat - 1 håndfull revet gulrot - 1 appelsin i biter - 1 dl eplejuice - 1 dl vann

Bland alt sammen og nyt.

 

Nå står tannlegen for tur, før litt planlegging av Wien. hvor turen går i morgen!

Ha en strålende ettermiddag!


kommentarer: 4Eat icecream for daily happines

 • Skrevet 25.07.2014
 • Klokken 16:23- enjoy -


 There is always room for Ice Cream -


I går ble noen iskrem former med meg hjem fra butikken. Har vært på leting etter det etter en stund med mange iskrem ideer i bakhodet. Formene måtte selvfølgelig prøves med en gang jeg kom hjem. De fyltes med smoothie av jordbær, banan og litt melk. Nå i varmen frister iskrem hver dag og sånn blir det nok her i huser fremover. i frysen er formen fylt med funlight bringebær, og blandingen mango, banan samt  ananas og gulrot juice står for tur. Dette blir gøy. Formene kjøpte jeg på coop for 10 kr stk, søte og små, så her kan man gjerne spise flere. Mitt tips er å fylle dem med smoothies og juicer av forskjellig slag gjennom sommeren.

Startet dagen med en styrkeøkt på altanen, etterfult av litt yoga, før det ble avslapping og yttnytting av fridagen med hjemmelaget is og Grimm på sofaen. Helt greit siden det regner i Bergen i dag. Nå går turen snart til sentrum for å spise ute med familien og få med seg The Tall Ship Race.

Håper dere har en strålende lørdag!

#hjemmelagetis #isformer #is #sommer #tips #sunt

 


kommentarer: 4Berries in the summer sun

 • Skrevet 23.07.2014
 • Klokken 14:42

God ettermiddag! Beklager at jeg ikke fikk tittet innom i går, men dagen gikk rett og slett i ett. Med jobb, trening, bursdag med grilling og paintball, etterfulgt av en tur på byn. Sitter igjen med tidenes blåmerke, men hadde en super dag! I dag har dagen gått med til å sove ut, og straks skal jeg komme meg på jobb igjen for kvelden. Om sommeren spiser jeg ekstra mye frukt og grønt. Jeg er generelt veldig glad i det, men om sommeren får jeg ikke nok. På fredag var det denne fruktsalaten som gikk ned med skravling i ettermidagssolen og venninnesnakk. Favoritt kombinasjonen min må være kiwi, banan og bringebær, toppet med litt vaniljekesam, eller kesam med stevia vanilje dråper og en dæsj med limesaft. Anbefales absolutt om du har lyst på noe ekstra godt i sommervarmen. 

Håper dere nyder sommer og sol!

#fruktsalat #kesam #vaniljekesam #bær #frukt #sunt #nam #søttoggodt 


kommentarer: 11Perfekt til å dele

 • Skrevet 05.06.2014
 • Klokken 11:30

I går kveld ble det bollebaking, etter kjærestens ønske. Men det er midt i uken så det ble en sunnere sukkerfri utgave av skoleboller. Men de ble veldig gode, passer perfekt å dele med noen du er glad i og skal absolutt lages igjen. Jeg brukte speltmel, kokosolje og sukrin for å gjøre de litt sunnere. Skulle gjerne skrevet at vi lagde vaniljekremen fra bunnen av også, men det ble en pakke fra eldorado denne gangen, uten tilsatt sukker. Jeg hadde selvfølgelig ikke sukrinmelis, jeg var sikker på at nærsenteret her hadde en helsekost butikk. Men det er vist en stund siden jeg var der sist for den var lagt ned nå. Sånn er det når man studerer utenbys. Derfor ble bollene uten glasus og kokos denne ganger. Men det er bare en god unnskyldning til å lage de igjen.
Oppskriften fant jeg hos Cecilie, dere finner den HER og en anbefales virkelig. Et tips for store luftige boller er å rulle ut bollene, sette dem inn midt i ovnen på 40 grader, med en langpanne med varmt vann på nederste rille. De skal stå å heve i ca 20 min, så kan de taes ut og fylles med vaniljekrem og settes inn igjen. Uten langpannen med vann selvfølgelig. Funket bra for meg og de hevet fort og ble kjempe store. Vi endre opp med 7 store boller.

Nå er jeg på plass ved gaten på Flesland og neste stopp blir Oslo. Det blir en del pakking de neste dagene, men også konfirmasjon og tid med venner. Nå er det straks boarding så jeg får slutte av. Håper dere likte oppskrift tipset, og sunne boller kunne jo ikke passet bedre enn i dag, lillelørdag

Ha en strålende dag!

#boller #skoleboller #sunnbakst #sukkerfritt #oppskrift #baking 


kommentarer: 6frokoster i solen med en du er glad i

 • Skrevet 29.05.2014
 • Klokken 14:06

Dagen startet litt(altfor) sent i dag også, men i morgen må jeg få orden på døgnrytmen igjen. Startet dagn med å koke byggrynsgrøt og lage ny juice av selleri, gulrot, eple og sitron. Selv om smakssansene mine er en smule redusert på grunn av forkjølelsen må jeg si det var forfriskende. Byggrynsgrøt er forresten veldig godt for dere som ikke har prøvd det. Når jeg har sene dager på lesesalen pleier jeg å kjøpe ferdigpakkene til fjordland, som kun inneholder byggryn og melk.Nå når jeg har ferie og bedre tid koker jeg det selv. Det er så herlig å kunne spise frokost ute i solen nå, kun i shorts og t-skjorte. Syntes også dette bildet ble fint, siden du kan se at himmelen speiler seg i bordet!


2-3 porsjoner:

 Ha 1 dl byggryn legges i ca 1 liter vann over natten. morgenen etter kan du hele av vannet, jeg pleier å bruke en sil. Kok så byggrynet opp med 5 dl melk, til det er blitt en tykk grøt. Det tar 30-45 min. Når den er ferdig kan du toppe den med kanel, sukrin og friske bær eller frukt. Nøtter og rosiner er også godt på. Sammen med nypresset juice er det den perfekte frokosten! Byggryn kan du få kjøpt på de fleste butikker og siden det tar litt tid pleier jeg å koke opp til 2-3 porsjoner når jeg først er i gang. Dagen etter kan du bare tilsette litt ekstra melk og varme den opp på nytt i en kjele eller i mikroen. dere kan lese mer om bygg HER om dere vil.

håper dere nyter fridagen og ble fristet til å prøve noe nytt i frokostskålen.

#bygg #byggryn #byggrynsgrøt #frokosttips #sunt #fiber #grøt 


kommentarer: 2The fruit is widely appreciated for its characteristic aroma, bright red color, juicy texture, and sweetness

 • Skrevet 28.05.2014
 • Klokken 18:49
Kofferten er pakket ut og jordbær er rensket. Har akkurat nytt en herlig grillmiddag ute, og senere blir det jordbær. Det er virkelig den ulitmate sommerdesserten for meg, spesielt toppet med fløte eller krem. Kunne spist det hver dag. Det trenger vel egentlig ikke være til dessert heller, hva med til frokost med litt gresk yoghurt eller bare som snacks?.Nå venter jeg på at kjæresten skal komme, så skal vi ut å ordne et par ting som jeg nevnte tidligere. Jordbærene får vente litt til.

Håper dere har en fin kveld!


kommentarer: 6Feire og pannekakefrokost

 • Skrevet 25.05.2013
 • Klokken 11:43

På torsdag klokken 15.00 kunne jeg endelig sier ferdig med første året på bachelor i sosiologi! Etter noen intensive uker med lesing opp mot eksamen var det helt fantastisk. Det måtte selvfølgelig feires!

Hovedstaden har også bydd på sol se siste dagene og det er helt fantastisk! Før jeg reiser tilbake til Bergen blir det jobb noen dager og et par ting som skal fikses før jeg er klar til å forlate Oslo.

Men tenkte jeg skulle stikke innom å dele en ny pannekakeoppskrift med dere! Jeg har lenge brukt oppskriften jeg tidligere har delt med dere, men litt eksprimentering førte til en ny variant. Greit med litt variasjon!

Oppskrift:
2 egg
1ss (5g) kokosmel
1ss (5g) fiberhusk
1ss (10g) kokosmasse
1 ss tyrkisk yoghurt/kesam
0,5 dl vann
1 klype salt
Søtt om du måtte ønske det

Bland alle ingrediensene og la stå i noen minutter. Stek i kokos olje eller smør. Det er også veldig godt å ta litt kardemomme i hvis du skal ha søtt på pannekakene:)

Håper det smaker!
Er det flere som nyter late sommerdager allerede?


kommentarer: 0Dinner for breakfast

 • Skrevet 13.04.2013
 • Klokken 13:25

Dagens treningsøkt er fullført og "frokosten" er inntatt. I dag ble det middag til frokost (lykke). Hadde en kotelett som måtte stekes og siden jeg ikke skal spise hjemme i kveld så ble den like godt frokost.

I kveld skal jeg møte Rebekka og har planer om å spise min første ordentlige kebab haha. En gang må være den første. Nå må eg sitte meg bed med exfac noen timer.

Håper alle har en fin helg!

Følg meg gjerne på instagram: juliemsa


kommentarer: 1Mandag jobb og pf

 • Skrevet 08.04.2013
 • Klokken 22:50

Mandag og en ny uke! I dag har jeg hatt treningsfri og min 4 dag på jobb på rad.

Har prøvd periodisk faste med varierende hell fra tirsdag. Fasten har vart fra 16-18 timer. Og det er egentlig veldig likt sånn jeg alltid har spist, men nå har jeg gjort det bevisst. Dette var dagens frokost/lunch og den ble med på lesesalen.

Omelet med bacon og ost, krydrett med paprika, gressløk og salt og pepper. Pisket krem, tyrkisk yoghurt og cottage cheese blandet med vaniljepulver og topper med hjemmelaget musli.
På jobb ble det en bit steinbit med smør og litt ost mellom slagene.

Dages siste måltid ble speil egg med sukkerfri ketchup, ostechips, Rosenkål og rødvinspølse stekt i ovnen til de bled sprøe.

I dag har jeg vært på lesesalen og jobb så når må jeg snart finne sengen. Blir bra å starte treningsuken med en økt i morgen tidlig!

Håper alle har hatt en fin start på uken!


kommentarer: 2ChocolatePeanutbutterLove

 • Skrevet 09.03.2013
 • Klokken 22:43

I helgen er jeg på Årnes og besøker familie. I kveld har jeg jobbet en vakt på den gamle jobben min så det var koselig å se folk igjen.

Nå har jeg akkurat spist innholdet på fatet over. Reiste opp med en boks full av muffins og sjokolade, men den begynner å bli tom nå..

Håper alle har en fin kveld


kommentarer: 0Sukkerfri

 • Skrevet 05.03.2013
 • Klokken 22:03

Da er jeg tilbake i Oslo frem til påsken. I dag har jeg hatt en flervalgsprøve i exfac som måtte bestås. Deilig p være ferdig med den sånn at jeg kan rett litt fokus mot de andre fagene jeg har også...

Vispet krem og bær med skurin

Zupperia med Martin

Suksessterte

Sjokolademousse, den var helt himmelsk!

Vafler til frokost

Mer suksessterte med bær

Som dere kanskje skjønner sv disse bildene så har helgen bestått av masse baking. Mye gøyere å bake når det er flere som kan smake og ikke bare meg! Alt har såklart vært lavkarbo og smakt helt fantastisk!

Var også ute og spiste og på kino med kjæresten på lørdag og da ble det en alt for stor bøtte med popcorn. Undervurderte størrelsen når vi stod i kiosken. Klarte å få alt ned til slutt, utrolig nok.

Uken kommer til å gå med på å ta igjen mye skole. Nå er kveldsmåltidet inntatt etter trening, mikrobrownie med proteinpulver. Etter litt forberedels til seminar i morgen er det sengen. Håper alle har en fin uke så langt.

 

 


kommentarer: 7There is no place like home

 • Skrevet 01.03.2013
 • Klokken 14:47

.. og jeg er så heldig og ha flere hjem! Selv om det til tider kan være en prøvelse. I helgen er jeg hjemme i Bergen for første gang på 2 mnd. Alt er så rart etter 2 mnd, veiene er bygd om, huset er forandret, klimaet er uvant. Bare det å sitte seg bak rattet igjen er rart. Da er det deilig at mamma er den samme, og at Teas kjenner med igjen og krøller seg opp på stolen ved siten av meg. Deilig å kjenne kjærestens armer rundt meg og kunne senke skuldrene i noen øyeblikk.

I går var en ganske kaotisk dag, men er godt måltid med pappa ble det likevel. Følte oss som deltakere i mastercheff der vi stod å kuttet, stekte og vispet bernaise saus for harde livet. Og desserten ble såklart egenkomponert sjokoladefondant, tenkte å legge ut oppskrift på den  for den var rett og slett himmelsk.

Biff med hjemmelaget bernaise, asparges og sopp.

I dag skal jeg ut å spise med kjæresten på et av våre faste steder, Zupperia, før vi kanskje tar oss en tur på kino.

 

Ha en fin start på helgen!

 

 


kommentarer: 0Kveldssnack

 • Skrevet 21.02.2013
 • Klokken 23:13

 

Startet dagen med trening også var planen å ta turen til lesesalen siden jeg har en innlevering i SVMET i morgen. Men etter trening fristet det med å jobbe litt hjemme før jobb.


Nå har jeg kommmet med hjem fra jobb og har laget kveldssnacks, mikromuffins! Lavkarbo så klart, enkelt og helt fantastisk godt.

 

Nå skal jeg snart finne sengen, ha en fin kveld!


 


kommentarer: 0DITT NAVN

Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord.
hits