v Oppskrifter (Let Free Fantasy Flow)


Oppskrift: CottageCheese Lapper

 • Skrevet 21.02.2015
 • Klokken 14:16

God lørdag fine mennesker! Håper dere nyter helgen så langt. I hovedstaden er været nydelig og i går var en av de beste dagene i Oslo på lenge. Startet med å møte en venninne for skøyter på spikersuppa og lunch før det ble en kopp te med en annen venninne, og middag og kino med to andre. Jeg elsker dager som er full av nydelig vær og fine mennesker! I dag har jeg slappet av og latt god musikk strømme ut av høytalerne før det ble litt ikke alt for effektiv oppgaveskrivning. Nå skal jeg snart komme meg avgårde på jobb, men først tenkte jeg å dele en kjempe god og super enkel oppskrift. Perfekt for frokost og lunch når du har litt ekstra tid.


- Cottage Cheese Lapper -

Du trenger(1 porsjon):

100g Cottage Cheese(ca 2 ss)

1 egg

1 ss Havregryn

1 klype salt

evt søtt( f.eks honning, stevia eller sukrin)

 

Bland alt sammen til en masse i en blender eller med en stavmikser. La det gjerne svelle mens pannen blir varm. fordel røren i pannen i passe store klatter. trykk dem forsiktig utover med en slikkepott om det trengs. Stek dem på middels høy varme. De må steke 5-8 minutter før du snur dem, eller svil de falle fra hverande.

Server med søtt eller salt. Her har jeg hold det enkelt og kun brukt druer, banan og honning som tipping. Et super godt tips er å steke litt oppkuttet banan i en panne med litt olje og honning om bruke det som topping, det er også super godt til is!!
 

Håper det smaker!

 


kommentarer: 2Breakfast smoothie

 • Skrevet 15.08.2014
 • Klokken 14:12

I går ble det rett og slett ikke anledning til å titte innom, Jeg brukte dagen på jobb og på febrilsk leting rundt på internettet etter leilighet i Budapest. Jeg har kommet i kontakt med en jente fra polen så nå ser det ut til at vi finner noe sammen. Spennende! Tirsdag er dagen, før det er det fremdeles mye som skal gjøres. Nå stikker jeg innom med oppskriften på mandagens smoothie, så deilig og anbefales virkelig. Jeg liker den tykk, slik at jeg kan toppe den med masse godt og spise den med sjee. Nå skal jeg fikse noen småting før det bærer avgårde for å feire verdens beste mamma som har bursdag!Slik gjør du: Rens avocadoen og putt den i blenderen sammen med 3/4 deler av bananen. Tilsett limejuice etter smak, en skvett vann og blend i vei. Hvis dere har litt melk/kokosmelk tilgjengelig kan dere godt bruke det i stedenfor vann, men jeg tok det jeg hadde tilgjengelig. Når alt er blandet og i ønsket tykkelse, putter du den i et skål eller ett glass og topper med resten av bananen, blåbær eller annen topping. For mer metthetfølelse kan du for eksempel hakke noen mandler, ha havregryn, linfrø eller annet på toppen av det hele.

Ha en strålende fredag og start på helgen, da dere!

 

#smoothie #smoothieoppskrift #greensoomthie #frokosttips #sunn #spisgrønt


kommentarer: 4Favoritt: avocado-shake

 • Skrevet 14.06.2014
 • Klokken 15:52

God lørdag alle sammen! Startet dagen med å trene og nå har jeg akkurat nytt en avocado-shake i solen med mamma. Denne er virkelig en storfavoritt, men for dere som ikke er vant til green smoothies er den kanskje litt sur. Uansett metter den godt og er perfekt til frokost, eller som et lunchtillegg.


 Skrell eplet, kutt opp avocadoen og press sitronen. Ha alle ingrediensene i en blender og tilsett juice eller litt vann underveis til ønsket tykkelse. Jeg liker den litt tykk med sugerør. Oppskriften er veldig ca og for at den skal mette skikkelig anbefaler jeg at du bruker 1 stor avocado per pers. Vanligvis pleier jeg å presse min egen juice med juicemaskinen, men den har jeg ikke her så da ble det kjøpe juice i dag.  Oppskriften er for to middelsstore glass så her er det bare å mikse og trikse til man får den slik som man vil. Jeg syntes uansett denne shaken/smoothien(kall det hva du vil haha) er en utrolig god kombinasjon av smaker og avocadoen gir det en herlig kremet konsistens. Nå skal jeg snart ut på landstedet vårt en tur for grilling og mer soling med familie og kjæreste. Hva annet er vel lørdager for? (selv om jeg er ganske misunnelig på de som skal se Lana Del Rey på Bergensfest i kveld!)

Håper dere har ens trålende lørdag!

#greensmoothie #smoothie #shake #greenshake #avocado #grønterskjønt #sunt #frokostsmoothie


kommentarer: 2Søndags pannekaker

 • Skrevet 03.11.2013
 • Klokken 22:55

Selv om eksmens tiden er her for fullt nå er det deilig med en rolig søndag morgen. Viktig å ta seg en puste pause i blandt.

Min søndag ble startet med pannekaker og noen kopper med te.

Her har dere oppskriften på tynne sukkerfrie pannekaker.

0,5 dl kokosmel
3 egg
2 dl melk
1 ss fiberhusk
Søtning og krydder etter valg.
Jeg brukte sukringold og stevia vanilje. Veldig godt med litt kanel eller kardemomme i også.

Bland alle ingrediensene og la røren trekke i 5 min. Tilsett eventuelt mer veske hvis røren er for fast. Ha kokos olje eller smør i en panne og ha i røren. Bruk gjerne øsen til å fordele røren tynnere ut over pannen. La pannekaken bli nesten tørr før du snur den og steker den litt på den andre siden.
Jeg fikk 8 middels store pannekaker.

Helgen har vært en deilig avkobling fra lesingen. Med Halloween party, film kveld og takeout. Tro det eller ei, men jeg så Titanic for første gang. Var to stik gråtende jenter som hulket og lo om hverandre. For en fin og trist film.

I morgen er det en ny start og mange timer på lesesalen som venter, men hva gjør det, når turen går til Bergen i slutten av uken? *glede*

Håper dere har hatt en deilig helg og er klar for å kicke en ny uke i gang!


kommentarer: 3Verdens beste pizzabunn

 • Skrevet 07.05.2013
 • Klokken 22:17

Fikk spørsmål om oppskrift på en pizzabunn når jeg la ut bilde på instagram. Derfor tenkte jeg at jeg likegjerne kan dele den her.

For en person trenger du:

2 egg

50 g Cottage Cheese

2 ss kokosmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ts oregano

 

Sett ovnen på 200 grader.

Bland egg og cottage cheese i en blender og tilsett alt det andre for du blander godt. Smør utover i en kakeform på 22-25 cm og stek i ovnen til den er lett gyllen på overflaten, ca 10-12 minutter. Ta den ut og ha på ønsket fyll for du steker den til osten er gyllen. Jeg Liker bunnen ekstra crispy så jeg bleier å ha bakeppri i bunnen av kakeformen og etter å ha forstekt bunnen løfter jeg den av bakepapiret og steker rett på risten. Denne bunnen er så utrlig god og en fast gjenganger. Hvis dere er flere kan du bare tilpasseoppskriften etter hvor mange personer dere er og smørre tynt utover en bakeplate i stedenfor.

 

Jeg liker å toppe pizzaen min med pepperoni, kjøttdeig, rødløk, sopp og masse ost. Ellers er seranoskinke, moszarella, spinat og pesto også utrolig godt på pizza. Så mange gode kombinasjoner der ute. En god tomatsaus er selvfølgelig et must og en litt rømmedressing skader ikke.

 

Oppskriften fant jeg på bloggen til Tove, Mat for sjelen. Hvis ikke du har vært på den ennå anbefales det, hun legger ut så mange gode oppskrifter, Kan nevne marsmallows og browniecookies som to av mine favoritter. Bloggen finner dere HER.

 

Hva er din favoritkombinasjon på Pizzaen?

 

-


kommentarer: 0Pannekaker

 • Skrevet 13.03.2013
 • Klokken 23:12

Her er oppskriften på pannekakeoppskriften jeg mikset frem i går. De ble så gode og det blir ikke lenge til gjentakelse.

Oppskrift:
4-6 pannekaker
2 egg
2 ss tyrkisk yoghurt(/kesam/creme freice)
1-2 ss fiberhusk
1 ss mandelmel/malte mandler
Ønsket søtning og krydder

Bland alle ingrediensene godt sammen og la røren trekke i ca 10 min. stek i smør eller kokosolje. Røren blir ganske tykk så det kan lønne seg å trukke pannekakene litt utover i pannen.

For variasjon kan du erstatte mandelmelet med annet nøttemel!

Server for eksempel med blåbær ig peanøttsmør.

Håper det smaker!


kommentarer: 1Pannekaker

 • Skrevet 21.02.2013
 • Klokken 14:45

Fant den perfekte lavkarbo pannekakeoppskrift for noen dager siden. Jeg hadde 5dl(!) melk som fikk it på dato og måtte jo bruke den til noe. Det førte til at jeg søkte rundt på nettet for å finne noe å bake så jeg fikk brukt opp melken. Valget falt til slutt på pannekaker. Endret litt på oppskriften med originalen finner dere her.

Må si at disse pannekakene er de beste pannekakene jeg har smakt på lavkarbo!

Lavkarbopannekaker
5 egg
5dl melk
3dl fløte
1ss fiberhusk
1dl kokosmasse

Bland alle ingrediensene og la det stå å svekke i ca ti min. Så er det bare å begynne å steke. De tar litt tid å steke, men vil dere gjøre det lettvint kan dere smøre litt av røren ut på et bakepapir og ha i Forvarmet ovn 200 grader i 10 min. Jeg gjorde begge deler så ble jeg ferdig fortere.

Fylte de med peanøtt smør og blåbær og lemoncurd og tyrkisk yoghurt. Nam!

Det blir ganske mange pannekaker av røren, tror jeg fikk 12-13 stk. Og de er veldig mektige. Jeg har frøset mine ned med bakepapir mellom så i uken har jeg bare tatt opp antall pannekaker jeg har ville hatt og tint dem for en kjapp og god frokost. Utrolig smart og lettvint.


kommentarer: 5DITT NAVN

Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord.
hits